Free RC4407-SPA_page1 - Canada


File Size: 141.8 kB
Pages: 2
Date: March 17, 2008
File Format: PDF
State: Canada
Category: Tax Forms
Word Count: 637 Words, 3,997 Characters
Page Size: Letter (8 1/2" x 11")
URL

http://www.cra-arc.gc.ca/E/pub/xi/rc4407/pdf/rc4407-rom.pdf

Download RC4407-SPA_page1 ( 141.8 kB)


Preview RC4407-SPA_page1
Acionai Pentru a v proteja împotriva fraudei, CRA v recomand urmtoarele: Documentai-v i verificai Verificai dac o societate de caritate care pretinde c este înregistrat la CRA este într-adevr. Consultai lista Societilor de caritate a CRA la www.cra.gc.ca/donors sau sunai la 1-800-267-2384. Verificai c vei primi o chitan oficial pentru donaie dac dorii s declarai un credit de impozit. Chitanele pentru impozit trebuie s îndeplineasc anumite condiii: Pentru informaii suplimentare, vizitai: www.cra.gc.ca/donors Întrebai societatea de caritate pentru ce activiti vor fi folosite donaiile dvs. Verificai cui donai. Uneori, societile frauduloase folosesc nume similare cu cele ale unor societi de caritate cunoscute i respectate. Ferii-v de oferte care promit economii fiscale mai mari decât donaia permiându-v astfel s « profitai » de pe urma unei donaii la o societate de caritate. Pentru toate amnuntele, consultai seciunea de informare a donatorilor la www.cra.gc.ca/donors. Întrebai-v: Sunt convins c donaia mea va sprijini eforturile unei societi legitime de caritate? Refuzai s donai dac sunt semne de fraud, cum ar fi presiune s donai imediat sau dac vi se ofer o chitan pentru o sum superioar celei donate. Raportai orice fraud la PhoneBusters, Centrul telefonic Canadian antifraud la: 1-888-495-8501 Eliberai cecuri pe numele societii, nu al unei persoane, sau verificai c plile pe internet sunt în siguran.

Informaii suplimentare sunt disponibile pe site-ul web la CRA la www.cra.gc.ca/donors. Nu avei acces la Internet? Contactai-ne la numrul de telefon gratuit! 1-800-267-2384 (în englez) 1-888-892-5667 (în francez)

RC4407-ROM Rev. 08

Canada Revenue Agency (CRA) [Agenia canadian de impozite] reglementeaz societile de caritate înregistrate conform Legii impozitelor Conform acestei legi, donaiile ctre societile de caritate înregistrate pot contribui la reducerea impozitului dvs. individual. Creditele de impozit sunt calculate ca procent din suma pe care o donai. tiai? Nu este nevoie s declarai toate donaiile pe care le-ai fcut anul acesta pe declaraia de impozit pe anul acesta. Le putei declara oricând în urmtorii cinci ani, dar nu putei face acest lucru decât o singur dat. Putei de asemenea combina chitanele dvs. cu cele ale soului/soiei sau partenerului/partenerei i declara toate pe un singur formular de impozit pentru a v mri creditele.

Avei nevoie de o chitan pentru a declara un credit de impozit pentru donaia dvs. Ca donator, trebuie s verificai dac chitana include informaiile urmtoare: O declaraie cum c chitana este o "chitan oficial pentru impozitul pe venit"; Numele i adresa dvs.; Numele i numrul de afaceri/numrul de înregistrare al societii de caritate; Suma admisibil donat; Data donaiei (anul este suficient pentru donaia de bani). Numele CRA i site-ul web; i Un numr de serie unic. În funcie de tipul de donaie sau de faptul dac primii un avantaj în schimbul donaiei, chitana dvs. poate necesita informaii suplimentare.

Site-ul web al CRA conine o resurs util denumit Giving to Charity: [Donaii pentru societi de caritate: Informaii pentru donatori]. Acest instrument uor de folosit ofer informaii despre economiile la impozit, chitane pentru donaii, reglementarea societilor de caritate i cum s fii un donator informat. Donaii pentru societi de caritate: informaii pentru donatori explic de asemenea cum putei cuta pe Lista de societi de caritate a CRA informaii despre o anumit societate de caritate. Lista de societi de caritate a CRA este o list pe Internet a tuturor societilor de caritate înregistrate din Canada care poate fi consultat. Folosind lista putei consulta Registered Charity Information Return [Informaii cu privire la societile de caritate] pentru a obine informaii privitoare la o anumit societate, cum ar fi informaiile de contact, descrierea activitilor societii de caritate i informaii financiare ca de exemplu venit, cheltuieli, activul i pasivul. Vizitai www.cra.gc.ca/donors pentru a consulta lista.